Lapunk rövid története

Magazinunk fejléce

Előbb volt a gondolat, aztán lett az álom, végül pedig létrejött az Iskolai Történelmi Magazin. Lapunk szerzői a diákok és jómagam. Célunk megismertetni a nagyvilággal a magyar- és világtörténelmet, illetve környezetünk helytörténetét. Lapunk egy iskolai magazin, ezért minősége nem közelíti meg a kiadok által publikált magazinokét, de reméljük értékelik/értékelitek próbálkozásinkat.

Az első szám 2020 júniusában jelent meg. Témája iskolánk névadójához, Kemény Zsigmondhoz kapcsolódott. Olvasottsága nem volt magas, alig érte el a 150-et, de akkor meg voltam elégedve.

Az első szám után rögtön jött egy különszám, mely a várost alapító örményekhez kapcsolódott, olvasottsága pedig 202-volt.

A második szám júliusban jelent meg, és a kommunizmus volt a témája. Megjelenése után a lapról cikkezett a Krónika és a Kolozsvári Rádió reggeli műsora is foglalkozott vele, ugyanis Varga Mihály Márton egy interjút készítettek velem. Ennek és a facebookos megosztásoknak követően a magazin egyre ismertebb lett, megjelentek az első e-mailos előfizetők is. Olvasottsága augusztus 31-én 693 volt, most (október 8) pedig 726-nál tart.

Magazinunk harmadik száma, az augusztusi, szeptember elején jelent meg, témája az Árpád-ház volt, olvasottsága ugrásszerűen megnőtt, összesen 986-on töltötték le.

A negyedik szám, a szeptemberi, pedig október 8-án hajnalban jelent meg, pár óra alatt 132-en töltötték le. A negyedik szám olvasottsága október 10-én: 371, október 13-án pedig 644-en. Október 15-én, egy héttel az utolsó szám megjelenés után 754-en töltötték le a magazint. A lap olvasotsága október 19: 931. November 11-ig összesen 1764 személy olvasta a magazint.

Egyelőre eddig tartott kiadványunk története, kissé rövid, de reméljük hosszú lesz.

A bejegyzések oldalra kattintva elolvashatóak a megjelent cikkek.

https://tortenelmimagazin.com/

Tisztelettel!

Riti József Attila történelemtanár és főszerkesztő

(Iskolai Történelmi Magazin)