Egyéb kategória, Életrajzok

Tehetségeink – Kocsis Friderika – fotós

Kocsis Friderika

A nevem Kocsis Friderika és 11. osztályos vagyok. Az iskola mellett fotózom FRID’s Photography néven.

Egy viszonylag hosszú idő alatt léptem meg azt a lépést, hogy elkezdjek másoknak fotózni, mivel eléggé féltem, és nem voltam benne biztos, hogy másoknak tetszeni fog, amit csinálok.

A történet 2016 karácsonyán kezdődik, amikor kaptam szüleimtől ajándékba egy fényképezőgépet. Nagyon élveztem vele foglalkozni, viszont nagyjából senki nem tudta, hogy van gépem, vagy hogy szeretnék vele valamit komolyabban kezdeni. Pár hónapig folyamatosan tanulgattam, aztán idővel elhanyagoltam, alig vettem elő.

2019 januárjában egészségügyi okokból kifolyólag a vakációt csakis otthon töltöttem, nem jártam el sehova. Mivel unatkoztam, újra elő vettem, és igyekeztem megtanulni mi hogyan működik. Sikerült fejlődnöm, nehezen rávettem magam, hogy oldalt készítsek.

Az első dolog, amit fotóztam az az iskola másképp hete volt, viszont éreztem, hogy nem értek annyira hozzá, hogy például magáneseményeken fotózzak.

Nyár elején pár fotós ismerősömtől kértem segítséget, hogy fejlődhessek szakmai téren. Hamar rájöttem, hogy nem vagyok eléggé felszerelve, ezért 2019 nyarán minden keresett pénzemet ebbe fektettem be, aminek meg is lett az eredménye. Augusztusban volt az első kreatív fotózásom, majd szeptemberben az első nagykorúsítási bulim.

Ezekután lassanként került egy-egy munkám, amiket igyekeztem az iskola mellett úgy végezni, hogy egyiket se hanyagoljam el.

Mikor beállított a vírus, kipróbáltam magam a fotózás más területein: természetfotózás, autófotózás és termékfotózás.

A munkáim egy része megtekinthető Instagram oldalamon: @fridsphotography.

Leave a Reply